Sarajevo poraženo od Maribora u Antaliji

Prijateljska utakmica

Sarajevo poraženo od Maribora u Antaliji

Sarajevo je u prijateljskoj utakmici odigranoj u Antaliji poraženo od Maribora rezultatom 3:1.

Miodrag Ješić je odlučio od prve minute na teren poslati sastav: Plakalo, Kadušić, Kovačević, Almir Bekić, Barbarić, Rustemović, Emerson, Duljević, Simeunović, Amer Bekić, Cezar.

Tek što je utakmica počela, Maribor je stigao u vodstvo od 1:0. Nakon jednog slobodnog udarca u 3. minuti, lopta je stigla do Marcosa Tavaresa kojem nije bilo teško pospremiti je u mrežu i tako kazniti pomalo nespretnu reakciju odbrane i golmana Sarajeva.

Bordo tim je nakon primljenog gola zaigrao mnogo bolje, a najagilniji je bio Amer Bekić. Ofanzivac Sarajeva je u u 6. i 14. minuti imao idealne priliku za poravnanje, ali je iz neposredne blizine dva puta glavom glavom bio zamalo neprecizan. Bekić je u 22. minuti zatresao mrežu Handanoviča, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije.

Igrao se 28. minut kada je Sarajevo stiglo do zasluženog poravnanja. U kaznenom prostoru Maribora fauliran je Cezar, a siguran izvođač najstrožije kazne bio je Duljević.

Kada se činilo da će se na odmor otići pri neriješenom rezultatu, slovenački prvak je poveo sa 2:1. Asistenciju Ibraimija u gol je pretvorio Tavares, koji je veoma lijepim udarcem glavom matirao Plakala za novo vodstvo Mariborčana.

U drugom poluvremenu za Sarajevo su igrali Pavlović, Kramar, Berberović, Mihojević, Kallasi, Krajišnik, Radovac, Herić, Okić, Velkoski, Benko, Osmanović i Veladžić. Svi igrači su u igru ušli na pauzi, osim Leona Benke koji je u finišu prvog poluvremena zamijenio povrijeđenog Amera Bekića, te Osmanovića i Veladžića koji su posljednjih dvadesetak minuta dobili priliku da pokažu šta znaju.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imalo je Sarajevo. Benko je šutirao iskosa, ali je njegov šut izblokirao Hodžić. Radovac je u 60. minuti zaprijetio sa velike udaljenosti, ali je to bio lak plijen za Handanoviča. Tri minute nakon toga, smušena reakcija odbrane Maribora, ali je Benko nije uspio pogoditi.

Kruno Jurčić je u 67. minuti odlučio osvježiti svoju ekipu i u igru uvesti rezerviste, što se brzo ispostavilo kao dobar potez. Maribor je zaigrao mnogo bolje i u 70. minuti je stigao do trećeg gola preko Mendyja koji je pogodio nakon kornera. Udarcu iz ugla prethodila je dobra odbrana Pavlovića nakon vrlo lijepog pokušaja bh. internacionalca Rahmanovića.

Slovenci su 87. minuti mogli i do četvrtog gola, ali je Ahmedi šutirao ravno u Pavlovića. Sarajevo je dvije minute kasnije zaprijetilo nakon uigrane akcije Velkoskog i Okića iz slobodnog udarca, ali je odbrana Maribora dobro intervenisala.

Prijateljska utakmica:

Maribor - Sarajevo 3:1 (Tavares 2', 44', Mendy 70' - Duljević 28'p)

Maribor: Handanovič, Hodžić, Suler, Defendi, Janža, Filipović, Vršič, Kabha, Ibraimi, Tavares, Bajde.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Plakalo, Kadušić, Kovačević, Almir Bekić, Barbarić, Rustemović, Emerson, Duljević, Simeunović, Amer Bekić, Cezar.


Maribor - Sarajevo 1-0 by ss_video
Sarajevo izjednacilo iz penala by ss_video
Maribor - Sarajevo 2-1 (Tavares) by ss_video
Maribor - Sarajevo 3:1 by ss_video
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi