Sarajevo u finišu slomilo Kozaru

Kozara pala u Bosanskoj Gradišci

Sarajevo u finišu slomilo Kozaru

Sarajevo je u posljednjim minutama susreta u Bosanskoj Gradišci došlo do pobjede nad Kozarom rezultatom 3:1.

Sarajevo je mnogo bolje otvorilo utakmicu i od prvog sudijskog zvižduka krenuo ofanzivno prema golu Kozare. Bolja igra bordo tima krunisana je u 20. minuti, kada je loptu na osam metara od gola domaćih dobio Matija Matko kojem potom nije bilo teško pogoditi mrežu domaćina za vodstvo Sarajeva od 1:0.

 

Do kraja prvog poluvremena, Sarajevo je dominiralo susretom, a najbolju priliku za povećanje vodstva imao je mladi Asmir Suljić, ali se nije pogodio mrežu protivnika.

 

Međutim, nastavak susreta donio je drugačiju sliku na terenu. Vlado Jagodić očito je imao šta reći svojim izabranicima u poluvremenu, pa je Kozara u nastavku zaigrala mnogo bolje.

 

Domaći su do izjednačenja stigli u 60. minuti susreta. Adi Adilović odbio je jednu loptu upućenu na svoj gol, ali je na nju natrčao Lekić i pospremio je u gol gostiju iz prijestolice za 1:1.

 

Trener Sarajeva Dragan Jović u 73. minutu u igru je uveo Saida Husejinovića, koji je tako debitovao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u dresu Sarajeva, zamijenivši na terenu Matiju Matka.

 

Kozara je desetak minuta prije kraja utakmice ostala sa igračem manje, kada je drugi žuti karton dobio Ognjen Matić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Nekoliko minuta prije kraja utakmice, Sarajevo je ipak uspjelo doći do pobjede, krunisavši bolju igru i igrača više. Najviši u skoku u kaznenom prostoru domaćih bio je mladi Tatmoirović, koji je svojim debitantskim golom za tim sa Koševa donio prednost svojoj ekipi. Konačan rezultat u posljednjoj minuti susreta postavio je najbolji pojedinac susreta, sjajni mladi Asmir Suljić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.