Sarajevu pobjeda na Pecari ostaje samo san

Buhač presudio bordo timu

Sarajevu pobjeda na Pecari ostaje samo san

E. Škorić

U derbi susretu devetog kola BHT Premijer lige BiH Široki je savladao Sarajevo s minimalnih 1:0.

Široki je na Pecari upisao sedmu pobjedu i učvrstio se na liderskoj poziciji sa 23 boda, dok je bordo tim doživio prvi poraz u sezoni. Zanimljivo, ovo je bio duel dvije jedine neporažene ekipe u prvih osam kola Premijer lige.

Domaći nogometaši su furiozno krenuli prema golu Bandovića. Već u petoj minuti Ćorić je pokušao iskosa s desne strane, ali je Berberović izblokirao u korner. Pandža u 14. minuti, nakon ubačaja iz kornera, šutira glavom preko gola Bandovića.

Bilbija je pokušao iz daljine u 18. minuti, ali Soldo brani bez većih problema. Minutu kasnije Ćorić je dobro centrirao s desne strane, Bandović hvata loptu. Bilbija je vrhom glave zakačio loptu nakon ubačaja Radovca iz slobodnjaka, ali je Soldo opet siguran.

Sarajevo je u 23. minuti stiglo do vodstva, ali je Velkoski, koji je uposlio Bilbiju, bio u ofsajdu, pa je gol opravdano poništen. I kada su se gosti oslobodili pritiska Širokog, primili su gol. Dogodilo se to u 34. minuti. Wagner je uposlio Buhača, koji je obišao istrčalog Bandovića i loptu samo gurnuo u praznu mrežu. 

Najbolju šansu u prvom dijelu Sarajevo je imalo u samoj završnici. Stojčeva je uposlio Duljević, ali veznjak bordo tima iskosa s lijeve strane ne zabija. Soldo je bio briljantan. 

U nastavku su gosti bili bolji, imali su sjajne šanse, ali Soldo je spašavao Širokobriježane, koji su se povukli. U petoj minuti nastavka Bilbija upošljava Puzigaću, koji s pet metara pogađa stativu. 

Dvije minute kasnije Stojčev šutira, Soldo brani. Zatim u 53. minuti sjajan pokušaj Puzigaće iskosa s lijeve strane. Gađao je suprotni ugao domaćeg gola, Soldo nemoćan, lopta ide malo pokraj lijeve stative. Novu veliku šansu Sarajevo je imalo u 56. minuti. Duljević fenomenalno proigrava Velkoskog, koji je izašao sam pred Solda, ali ne pogađa.

Umalo da sve te promašaje kazni Wagner u 72. minuti, ali je glavom s desetak metara, potpuno zaboravljen od strane bordo odbrane, šutirao preko gola. Tri minute kasnije Marković je centrirao, Barišić sa samo pet metara glavom puca pored gola. U 85. minuti dobar udarac Duljevića, Soldo izbacuje u korner.

Sarajevo nije uspjelo da se spasi poraza, a u finišu je Berberović dobio direktan crveni karton, a u sudijskoj nadoknadi Ćorić je dobio drugi žuti karton, pa su i jedni i drugui kraj dočekali sa po 10 igrača na terenu. Sarajevo ostaje petoplasirano sa 16 bodova, dok Široki ima 23 boda. 

Široki - Sarajevo 1:0 (Buhač 34)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Soldo, Pandža, Ćorić, Zakarić, Landeka, Wagner, Ćorluka, Kožulj, Buhač, Breklao, Marković. 

SARAJEVO: Bandovič, Stojčev, Velkoski, Tatomirović, Duljević, Berberović, Kallasi, Cimirot, Puzigaća, Radovac, Bilbija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije