Trenerica Hurem optimistična

SFK 2000 Sarajevo igra kvalifikacioni turnir Lige prvaka

T. Hebib

SFK 2000 Sarajevo naredne sedmice će igrati kvalifikacioni turnir za UEFA Ligu prvaka za žene, a tim povodom održana je konferencija za medije u svečanom salonu "Svetozar Vujović". 

 

Trenerica Samira Hurem je u svom obraćanju izrazila zadovoljstvo što će njene izabranice ove godine u Ligi prvaka nastupati pod imenom FK Sarajevo. 

"Sutra je kraj naših priprema, odigrali smo tri prijateljske utakmice i kroz te utakmice ja sam zadovoljna s kvalitetom koje pružaju moje igračice. Nisam zadovoljna vremenom, koje nam je otežavajući faktor, i to nas je usporilo u svemu tome. Utakmice nam počinju naredne sedmice, mi jedva čekamo da se to desi. Igrat ćemo protiv prvakinja Albanije, Bjelorusije i Turske."

Hurem kaže da je teško reći ko je favorit s tim da prvakinje Bjelorusije u svom sastavu imaju pet igračica reprezentacije Nigerije.

"To ih nekako stavlja u poziciju favorita. Turkinje su prošle godine došle do osmine finala. Ja vjerujem da će moj tim dati sve od sebe, nismo favoriti, ali domaći teren i iskustvo su naša prednost. Ja vjerujem u svoj tim koji uvijek da sve od sebe, a naša prednost je teren i iskustvo kroz utakmice Lige prvaka. Mislim da je Bjelorusija tim kojeg mogu gledati kao najjačeg protivnika."

Alisa Spahić, kapiten SFK 2000 Sarajevo, ističe da su ove godine dobili najtežu grupu. 

"Mi već 13 godina igramo Ligu prvaka, a ove godine smo dobile možda i najtežu grupu. Iako smo mlada ekipa imamo iskustva i dat ćemo sve od sebe", rekla je ona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.