Široki kažnjen s 3.000, Sarajevo s 5.000 KM

Širokobriježani i jednu utakmicu bez gledatelja

Široki kažnjen s 3.000, Sarajevo s 5.000 KM

E. Škorić

Danas je zasjedala Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH. Kažnjeni su, između ostalih, FK Sarajevo i NK Široki Brijeg. 

Nogometni klub Široki Brijeg kažnjen je sa 3.000 KM i jednom utakmicom bez gledatelja zbog dešavanja u uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH protiv Željezničara.

 

Tada je, podsjetimo, menadžer gostiju iz Sarajeva Amar Osim pogođen predmetom u glavom prilikom davanja izjava, tribinama Pecare se orilo fašističko i nacionalističko navijanje, viđene su i fogorafije ratnih zločinaca, generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

 

Sve to, dakle, Širokog je koštalo 3.000 KM i jedna utakmica bez gledatelja. 

 

Veću novčanu kaznu dobio je organizator 99. ligaškog derbija, FK Sarajevo, zbog bakljade na Koševu u remiju sa Željezničarom (2:2). Bordo klub će morati platiti 5.000 KM Kazne. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

GOŠK je kažnjen sa 1.000 KM zbog propusta u organizaciji protiv Slobode. Sve ovo potrvrdio nam je i Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije N/FSBiH.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.