Široki preokretom do pobjede

Kup BiH: Novi poraz Slavije

Široki preokretom do pobjede

U prvom susretu osmine finala na stadionu u Lukavici snage su odmjerili domaća Slavija i Široki Brijeg, a pobjeda rezultatom 2:1 pripala je gostima sa Pecare.

Pred gotovo pa praznim tribinama stadiona u Lukavici, prvo poluvrijeme je proteklo u uglavnom nezanimljivoj igri u kojoj su domaći ipak uspjeli doći do vodstva.

Igrala se 20. minuta kada je Pušara dobro prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor gostiju, a novo pojačanje Slavije Ljubiša Vukelja pogodio je u svom debiju za vodstvo ekipe iz Lukavice.

Do kraja prvog poluvremena više gotovo pa ništa nije bilo vrijedno spomena, a onda je u nastavku Široki pokazao zašto važi za favorita u ovom dvoboju. Momčad s Pecare je sa dva gola u nastavku došla do potpunog preokreta i pobjede rezultatom 2:1, oba gola za izabranike Branka Karačića postigao je Argentinac Varea, prvi u 70.minuti, a drugi u 77.

Rezultati: Slavija - Široki Brijeg 1:2, Sarajevo - Rudar 3:0, Rudar - Branitelj 0:1, Mramor - Krajišnik 1:1, GOŠK - Čelik 1:3.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.