Službeno: Juan Manuel Varea godinu dana na Grbavici
Foto: fkzeljeznicar.ba

Argentinac stigao među Plave

Službeno: Juan Manuel Varea godinu dana na Grbavici

Argentinski napadač Juan Manuel Varea, fudbaler koji je nekada nosi dres Širokog Brijega, potpisao je jednogodišnji ugovor sa našim Željezničarom.

Argentinac Varea rođen je 23. marta 1986. godine u Buenos Airesu. Karijeru je počeo u Velez Sarsfieldu, potom je nastupao za Deportivo Espanol, Central Cordobu, Široki Brijeg, a posljednju sezonu proveo je u redovima Ravan Bakua u Azerbejdžanu.

U Širokom Brijegu je odigrao 73 utakmice te postigao 25 golova. 2010. godine je proglašen za najboljeg stranog fudbalera u BiH. Prema portalu transfermarkt.de, vrijednost Argentinca je 650.000 KM.

Varea je za zvaničnu klupsku stranicu FK Željezničar istakao da je veoma sretan zbog potpisa za najtrofejniji klub u Bosni i Hercegovini i da jedva čeka da zaigra na Grbavici pred Željinim navijačima.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.