Službeno: Zrinjski u Evropi!

Pored Želje, Sarajeva i Širokog u Evropi i Zrinjski

Službeno: Zrinjski u Evropi!

Bosnu i Hercegovinu će u evropskim takmičenjima u sezoni 2013/2014 predstavljati Željezničar (Liga prvaka), Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski (Evropska liga).

SportSport.ba jučer je objavio informaciju koja kaže da Čelik, Olimpic i Borac od Drugostepene komisije za licenciranje nisu dobili licence za evropska takmičenja, a pisanja našeg portala danas su potvrđena.

Naime, kako saznajemo Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH prihvatio je odluku Drugostepene komisije za licenciranje, tako da će našu zemlju u Evropi predstavljati Željezničar, Sarajevo, Široki Brijeg i Zrinjski.

Iz Čelika i Olimpica su jučer i priznali da su ostali bez evropske licence, dok su u Borcu vjerovali da još uvijek ništa nije izgubljeno, no nakon današnje sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH sve je jasno kao dan.

Podsjetimo, zbog ovakve odluke Drugostepene komisije za licenciranje čelni čovjek Olimpica, Nijaz Gracićm najavio je odlazak iz bh. fudbala, dok je pak predsjednik Borca Slobodan Radulj najavio i mogućnost istupanja banjolučkog premijerligaša iz Premijer lige.


Premijer liga BiH