Smajić napušta Grbavicu: Hvala šefu, trenerima, navijačima

Korektan rastanak

Smajić napušta Grbavicu: Hvala šefu, trenerima, navijačima

Adnan Beganović

Nekadašnji fudbaler bugojanske Iskre, Zrinjskog, te belgijskih Dendera i Lokerena, Sulejman Smajić, nakon dvije godine napušta Grbavicu.

Prije dije godine Smajić je iz Lokerena stigao u Željezničar, no povrede su ga spriječile da u pravom smislu pokaže svoje nogometno znanje.

"Definitivno odlazim. Sreću ću potražiti negdje drugo. Stigao sam u Željezničar sa epitetom velikog pojačanja, no povrede mi nisu dozvolile da pokažem šta znam. Žao mi je zbog toga, ali sve je to fudbal", na početku razgovora za SportSport.ba kaže Smajić.

"Ugovor sa Željezničarem vrijedio mi je do kraja protekle sezone. Prije odmora razgovarao sam sa šefom. Obavili smo jedan konkretna razgovor i postojala je opcija da ostanem na Grbavici. Šef je kao i uvijek bio korektan prema meni, ponudio mi je određeno uslove. Razmišljao sam nekoliko dana i odlučio sam sreću potražiti negdje drugo. Mislim da je tako najbolje i za mene i klub, kojeg ću uvijek nositi u srcu", dodao je Smajić.

Iako je imao problema sa povredama ovaj fudbaler neće dugo tražiti novi klub, odnosno za njegovim uslugama zainteresovana su dva kluba iz naše zemlje, te jedan iz Hrvatske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne mogu vam reći gdje ću nastaviti karijeru, odnosno konačnu odluku ću donijeti u petak. Imam dvije konkretne ponude iz Bosne i Hercegovine i jednu iz Hrvatske, a nadam se da ću izabrati najbolju. Imam 29 godina i mislim da još nisam rekao svoju posljednju fudbalsku riječ. Nadam se da neću imati problema sa povredama, a onda će svi vidjeti pravog Smajića", ističe sada već bivši fudbaler Željezničara i na kraju dodaje:

"Želim se od srca zahvaliti svima u klubu, prije svega menadžeru Osimu, stručnom štabu, ali i svim zaposlenicima. Ponosan sam što sam bio dio velikog kluba i opet ponavljam, žao mi je što su me povrede spriječile da pokažem koliko ustvari vrijedim. Na kraju se želim zahvaliti i najboljim navijačima, koji su uvijek imali razumjevanja za moju situaciju i koji su mi davali nesebičnu podršku."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.