Split bolji od Širokog Brijega

Memorijalni turnir na Pecari

Split bolji od Širokog Brijega

Danas su ekipe Širokog Brijega i Splita otvorile 12. Memorijalni turnir Gojko Šušak koji se igra na Pecari.

Na kraju je slavila ekipa Splita, pogotkom Ćapine u sudačkoj nadoknadi vremena za konačnih 1:2.

Obje ekipe igrale su u kombiniranim sastavima, a trener Širokog Brijega Branko Karačić priliku je dao igračima koji igraju manje. Prvi put na desnom boku je odigrao ovosezonska akvizicija na Pecari Mihael Pazman, koji se istina nije snašao,a na terenu je djelovao totalno izgubljeno i po onome što smo vidjeli sumnjamo da će se duže zadržati na Pecari.

Na probi u Širokom je još jedan igrač, a radi se o Brazilcu Jeftonu Ferreiri de Sena, igraču zadnje linije, koji je prije Širokog igrao već u BiH, za momčad Posušja. Pred Posušja nastupao je za Zagreb, Opavu iz Češke, te u Rusiji u tadašnjem prvaku Rubin Kazan, te u ekipi Sparta Nalčik. Ukoliko zadovolji struku ostat će na Pecari i time pojačati zadnju liniju Širokog.

Split je poveo već u 8.minuti odličnim golom Golubovića koji je nakon greške Kožula pogodio ili bolje rečeno majstorski prebacio Marića sa 30 metara od gola.

U 32.minuti u dobroj prilici bio je Varea ali je Križanac blokirao njegov udarac. Odličnom intervencijom u 42.minuti Marić je spriječio Ćapinu koji je išao sam pred njega, a u nastavku napada Tešija je odličnim udarcem pogodio gredu.

Domaćini su uzvratili u 44.minuti kada je Ljubić sa vrha šesnaesterca pogodio vratnicu pa se na odmor odlazi sa minimalnom prednošću gostiju iz Splita.

Početak drugog poluvremena donosi dobru priliku za Šimića koji se našao sam pred Marićem, ali golman Širokog dobro reagira i brani svoju mrežu.

Odličnu priliku u 69.minuti imao je mladi Kvesić kada se sam sjurio prema golmanu Splita Zagorcu, međutim, previše je držao loptu i ova prilika je otišla u nepovrat.

Domaćini poravnavaju u 71.minuti kada Ćorić bježi obrani gostiju, ubacuje na pet metara za Roskama kojem nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu. Široki je imao inicijativu u drugom dijelu utakmice, Roskam u 82.minuti pogađa i gredu ali gosti dolaze do pobjede golom Ćapine koji nakon dobre lopte u prostor izlazi sam pred Mikulića  i pogađa za pobjedu Splita.

Sutra je na rasporedu utakmice između Splita i Cibalije koja će biti odigrana na Kampu musa-Karačić, a u nedjelju će snage odmjeriti Široki i Cibalia.



ŠIROKI BRIJEG -  Stadion Pecara. Gledatelja 300. Utakmica 1. kola 12. memorijalnog nogometnog turnira Gojko Šušak: Široki Brijeg – Split 1:2 (0:1). Sudac: Tomislav Čuić (Tomislavgrad). Strijelci: 0:1 Golubović (8.), 1:1 Roskam (71.), 1:2 Ćapin (90.+3). Žuti kartoni: Križanac, Šimić, Ćapin (Split).

ŠIROKI BRIJEG: Marić (od 76. Mikulić), Pazman (od 46. Ćorić), Kožul, Ješe, Šilić, A. Serdarušić, Marciano (od 46. Jefthon), Ljubić (od 64. Roskam), Kvesić, Ivanković (od 46. Mišić), Varea (od 64. Diogo). Trener: Branko Karačić.

SPLIT: Zagorac, Radnić (od 86. Boljat), Križanac, Galović (od 63. Vidić), Rašić, Šimić (od 74. Vitaić), Tešija (od 84. Lojić), Ćapin, Žužul (od 63. Klarić), Baraban (od 63. Obilinović), Golubović (od 63. Erceg). Trener: Tonći Bašić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.