SportSport.ba tim kola bez igrača vječitih rivala

Bašić najbolji trener, a Dujaković igrač kola

SportSport.ba tim kola bez igrača vječitih rivala

A. Beganović

Odigrano je u 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a od ove sezone najčitaniji sportski portal SportSport.ba će s obzirom da na svim premijerligaškim terenima ima svoje novinare birati i idealni tim kola, najboljeg igrača i trenera kola.Osim toga po uzoru na mnoge evropske zemlje SportSport.ba će birati i najboljeg igrača sezone tako što će svako kolo po izboru redakcije pet najboljih igrača dobijati bodove (10, 8, 6, 4, 2), koji će se na kraju sezone sabrati i onaj sa najviše bodova ponijet će titulu najboljeg SportSport.ba igrača Premijer lige.

U 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je i najveći bosanskohercegovački derbi. Željezničar i Sarajevo su podijelili bodove (1:1), no s obzirom da se u susretu vječitih rivala i nije imalo šta vidjeti, redakcija SportSport.ba je odlučila da u idealnom timu kola ne bude niti jedan igrač Željezničara i Sarajeva.

Najveći dobitnik otvaranja sezone je novajlija u društvu najboljih, Metalleghe. Izabranici Nermina Bašića na Bilinom polju su slavili 3:1, pa su čak četiri fudbalera ekipe iz Jajca našla svoje mjesto u SportSport.ba timu 1. kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Golman:
Nevres Fejzić (Metalleghe) - Golman novajlije u društvu najboljih sjajno je odradio svoj posao na Bilinom polju i jedan je od najzaslužnijih za historijsku pobjedu ekipe iz Jajca. U nekoliko navrata Fejzić izašao kao pobjednik iz duela sa ofanzivnim fudbalerima Čelika, a u 82. minuti je fenomenalnom paradom pri rezultatu 1:1 skinuo zicer Brkoviću, da bi već u narednom napadu njegovi saigrači stigli do pogotka.

Zadnja linija:
Siniša Dujaković (Metalleghe) - Fenomenalnu partiju u dresu ekipe iz Jajca na Bilinom polju pružio je Siniša Dujaković. Ovaj 24-godišnji fudbaler kojeg mladi trener Metalleghea Nermin Bašić koristi na desnom boku zadnje linije sve svoje zadatke u odbrani je odradio besprijekorno, a postigao je dva pogotka, pa je na kraju ponio epitet SportSport.ba igrača kola.

Slobodan Jakovljević (Zrinjski) - Aktuelni prvak naše zemlje, mostarski Zrinjski, u odbranu naslova krenuo je domaćoim pobjedom nad aktuelnim osvajačem Kupa BiH, Radnikom iz Bijeljine. Slavili su Plemići 2:1, a zadnju linuju mostarskog tima držao je nekadašnji igrač ekipe iz Bijeljine, Slobodan Jakovljević. Osim toga kod prekida je bio stalna opasnost po gol gostiju, a postigao je prvi pogodak za Plemiće u novoj sezoni, pa je zaslužio mjesto u timu kola.

Dragoslav Stakić (Metalleghe) - Iskusni 30-godišnji Stakić svojim iskustvom predvodio je defanzivnu liniju Metalleghea. Svoj posao odradio je i više nego korektno, a kada je i probijen defanzivni red ekipe iz Jajca fudbaleri Čelika su pred sobom imali fenomenalnog Fejzića. Stakić je igrač u kojeg Bašić ima veliko povjerenje, a već na otvaranju sezone pokazao je zbog čega je to tako.

Elvis Sadiković (Vitez): Fudbaleri Viteza u Široki Brijeg su otputovali prežaljeni od svih. Međutim, borbenom i odgovornom igrom uspjeli su osvojiti veliki bod na Pecari. Većim dijelom susreta Vitežani su imali igrača više, no i pored toga su se uglavnom branili, a lijevu stranu dosta uspješno je čuvao Sadiković. Vitez je osvojio bod na teškom gostovanju i svakako da je barem jedan igrač ove ekipe zaslužio da se nađe u timu kola.

Srednji red:
Amer Ordagić: Mladi 23-godišnji fudbaler Slobode i u novoj sezoni nastavio je tamo gdje je stao u prošloj. Dobru partiju pružio je Ordagić u domaćoj pobjedi Slobode nad Olimpicom (3:0). Na njemu je napravljen penal kojeg je u pogodak pretvorio Kostić, a tokom cijelog susreta bio je opasan po gostujući gol. Uz dvostrukog strijelca Krpića, te Veselinovića i golmana Bobića bio je najzapaženiji u redovima tuzlanskog premijerligaša.

Tomislav Tomić (Zrinjski) - Dobre partije u Evropi nisu bile samo iznenandni bljesak nekadašnjeg veznjaka Željezničara. Tomić je i u pobjedi Zrinjskog nad Radnikom (2:1) držao sredini terena. Osim što je kreirao napade svoje ekipe uspjevao je i prekidati gostujćwe i svoju zadaću odradio je besprijekorno.

Sinan Ramović (Mladost) - Fudbaleri Mladosti u novu sezonu ušli su sa osvojenim bodom na gostovanju u Krupi na Vrbasu. U dosta tvrdoj i odgovornoj igri s obje strane istakao se Ramović, koji je konstantno bio opasan po gol domaćina. Uspio je postići pogodak i najzaslužniji je za dobar start ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Nemanja Bilbija (Zrinjski): Nekadašnji fudbaler Borca i Sarajevo polako ali sigurno postaje jedan od najbitnijih kotača u stroju Vinka Marinovića. Bilbija je sinoć bio raspoložen, i rastrčan, a kao plod njegove dobre igre došao je i pogodak za 2:0.

Napad:
Nebojša Popović (Metalleghe): Napadač ekipe iz Jajca pružio je dobru partiju na Bilinom polju. Prijetio je domaćinu, a odgovorno je igrao i kada su domaći napadali, što svakako njergovoj izvedbi daje ocjenu više. Nakon lijepe akcije i asistencije Duraka postigao je drugi pogodak za Metalleghe.

Sulejman Krpić: Robusni napadač Slobode pružio je sjajnu partiju u pobjedi svoje ekipe nad Olimpicom (3:0). Krpić je postigao dva pogotka, bio je najbolji igrač utakmice i pokazao je da navijači crno-crvenih ne trebaju brinuti zbog odlaska Ahmetovića u Sarajevo.

Trener kola u izboru redakcije SportSport.ba je Nermin Bašić (Metalleghe), a SportSport.ba igrač kola je Siniša Dujaković, koji je u borbi za najboljeg igrača Premijer lige dobio 10 bodova.

SportSport.ba igrač lige:

iME I pREZIME kLUB bODOVI
Siniša Dujaković Metalleghe 10
Sulejman Krpić Sloboda  8
Slobodan Jakovljević Zrinjski  6
Nemanja Bilbija Zrinjski  4
Nevres Fejzić Metalleghe  2
Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi