"Statut nije jedini problem"

Dopredsjednik Komiteta Darko Ljubojević:

"Statut nije jedini problem"

A. Beganović

Pored predsjednika Komiteta za normalizaciju Ivice Osima i generalnog sekretara Saveza Jasmina Bakovića, na današnjoj press konferenciji javnosti se i obratio i dopredsjednik Komiteta Darko Ljubojević.

"Danas smo dobili informacije o situaciji u Savezu i moram reći da Statut nije jedini problem. Nakon dva sastanka Komiteta vidi se da ima pozitivnih stvari, ali je pred nama još mnogo posla", kaže Ljubojević."Možda delegatima sa prošle Skupštine neko nije dobro objasnio šta dobivamo novim Statutom. Zato mislim da treba sjesti s njima, objasniti im šta nam donosi novi Statut, kako bi oni promijenili svoju odluku".

Darko Ljubojević je rekao kako bi katastrofalno bilo da klubovi ne izađu na evropsku scenu, jer on, kao sportski direktor Borca najbolje zna šta bi to značilo.

"Kao sportski direktor Borca moram reći da nam je cilj izlazak u Evropu, a to neće biti moguće ukoliko Statut ne bude usvojen. Konačno smo podigli klub na jedan zavidan nivo i zaista bi bilo loše ako ne bi ostvarili cilj izlazak na evropsku scenu", istakao je Darko Ljubojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.