Sturmu propao posao sa Fajićem, Adilović nova meta?

Prema pisanju austrijskih medija

Sturmu propao posao sa Fajićem, Adilović nova meta?

A. Beganović

Napadač Željezničara i najbolji strijelac Premijer lige, Eldin Adilović, u posljednje vrijeme povezuje se sa brojnim klubovima među kojima je od danas i austrijski Sturm.

Najbolji strijelac Premijer lige od naredne sezone najvjerovatnije će nastupai za neku inostranu momčad. Za njegove usluge zainteresirani su brojni klubovi, a iz Željezničara također ne bi imali ništa protiv njegovog odlaska ukoliko bi neki klub poslao ponudu koja se ne može odbiti.

Ukrajinska momčad Zorya već je poslala službenu ponudu u visini od 200.000 eura, no mendžer Plavih, Amar Osim, istu je glatko odbio, a špekuliše se da bi cifra od 350.000 eura smekšala i po ovom pitanju uvijek tvrdog Osima mlađeg.

Posljednje informacije, do kojih je istina malo teže doći, govore da će čelnici ukrajinske momčadi u narednim danima poslati i novu ponudu, no izgleda da je Zorya dobila konkurenta i to austrijsku momčad Sturma, koju je sa dosta uspjeha vodio legendarni Ivica Osim.

Naime, austrijski mediji pišu da je Sturm bio na korak do dogovora sa još jednim bosanskohercegovačkim napadačem, inače člnom slovenačke Mure, Nusmirom Fajićem, ali izgleda da je taj posao propao, pa su čelnici austijske momčadi krenuli u potragu za novim napadačem.

Kao prva opcija spominje se Adilović, no konkretnijih informacija nema, odnosno ne navodi se da li su čelnici Sturma na adresu Željezničara poslali službenu ponudu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti