Suljić postaje državljanin Mađarske

Bivši fudbaler Sarajeva

Suljić postaje državljanin Mađarske

Bh. internacionalac Asmir Suljić (25) uskoro će dobiti mađarsko državljanstvo, javljaju mediji iz ove zemlje. 

Nekadašnjem krilnom fudbaleru Sarajeva je, kada je potpisao za Videoton, ponuđeno državljanstvo zemlje u kojoj igra i odlučio je da ga uzme, a prema natpisima mađarskih medija, u petak će dati zvaničnu zakletvu. 

Suljić u Mađarskoj živi već četiri godine. Nakon što je prethodno igrao za Sarajevo potpisao je za Ujpest, da bi se u ljeto 2015. godine priključio slavnom tamošnjem klubu Videotonu za koji i danas nastupa. 

Budući da mađarski nacionalni tim čine pretežno igrači koji igraju u domaćem šampionatu, Suljić je prošle godine bio izjavio da bi prihvatio poziv selektora Bernda Storcka da nastupa pod zastavom ove zemlje. Dobijanjem pasoša Suljiću će ujedno biti omogućeno lakše putovanje svijetom, obzirom da bi postao građanin Evropske unije. 

Od fudbalera iz redova Videotona, državljanstvo Mađarske će također dobiti i Paulo Vinicius, koji je inače porijeklom iz Brazila. I on, kao i Suljić, se nada da bi uskoro mogao dobiti priliku da se okuša i u reprezentaciji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti