Selektor nakon remija sa Velsom

Sušić: Belgija je naš najveći konkurent za prvo mjesto

Ni u najtamnijim snovima niko od navijača našeg nacionalnog tima nije sanjao da ćemo nakon dva kola kvalifikacija za EURO 2016 i duela sa Kiprom i Velsom na svom kontu imati samo jedan bod. Ali šta je tu je, iz ove kože se ne može. Zalaganje i borba koji su bili na nivou ulijevaju vjeru pred susret 3. kola sa super jakom Belgijom na Bilinom polju.

"Igrači su sa velikom željom ušli u utakmicu da osvoje tri boda. Vels smo pustili da igra onako kako igraju oni, ostavili smo im dosta prostora. Kad je Bale sa druge strane to je veoma riskantno. Mislim da ne treba biti nezadovoljan. Kada bi svakom našem konkurentu uzeli po bod na njihovom terenu ne bi bilo problema", kazao je selektor najboljeg bh. fudbalskog tima.

Slijedi susret sa Belgijom, najjačom reprezentacijom u našoj grupi. Selekcijom koja je sinoć sa šest lopti u mreži Andoru poslala kući, istu onu Andoru koja je namučila Vels u prvom kolu kvalifikacija.

"Najvažnije je odmoriti se, a nemamo puno vremena, utakmica je za dva dana. Pokušat ćemo da pobijedimo u toj utakmici, da li ćemo uspjeti? To je druga stvar. Oni su naš najveći konkurent za to prvo mjesto, vjerovatno i najjača ekipa u ovom trenutku. Imaju dobar tim i izuzetno jaku klupu. Ali poslije ovakve igre gore (u Vels op.a) ja sam optimist i mislim da možemo nešto napraviti", rekao je Sušić, koji očito još uvijek nije odustao od borbe za prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.