"Svašta se priča, a sastanak komisije za liceniranje u maju"

Direktor odjela za licenciranje za SportSport.ba

"Svašta se priča, a sastanak komisije za liceniranje u maju"

A. Beganović

Premijerligaška sezona ulazi u sami finiš, a još uvijek se ne može sa sigurnošću tvrditi koji će klubovi predstavljati Bosnu i Hercegovinu u evropskim takmičenjima.

Tri kola prije kraja sezone u igri za Evropu, bar što se tiče rezultata postignutih na terenu, su Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg, Sarajevo i Čelik, dok još uvijek teoretske šanse da se domogne Evrope ima i Velež.

Međutim, kao i mnogo puta do sada, rezultati postignuti na terenu neće biti jedini mjerodavni, odnosno mnogo toga će zavisiti i od licenci za evropska takmičenja, a kako se bliži kraj sezone tako se i sve više špekuliše o tome ko će eventualno ostati bez iste.

Tako su se danas u pojedinim medijima pojavile informacije koje kažu da licencu za Evropu između ostalog dobiti Željezničar, Čelik, Borac i Olimpic.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tragom ovih informacija SportSport.ba je kontaktirao direktora administracije za licenciranje, Adnana Džemidžića, koji je objasnio kako stvari stoje.

"Ne mogu da vjerujem da su se bilo kakve informacije pojavile u medijima. To nema veze sa istinom. Klubovi su predali dokumentaciju u zadanom roku, a Prvostepena komisija za licenciranje još nije održala sastanak, tako da vam to dovoljno govori o ozbiljnosti informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima. Sastanak Prvostepene komisije za licenciranje je u prvoj sedmici maja i nakon toga ćemo službeno izaći sa podacima vezanim za licencu", istakao je Džemidžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.