Treća sreća za bh. fudbal

Pogledajte glasanje na današnjoj Skupštini

Treća sreća za bh. fudbal

Na današnjoj sjednici Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine KONAČNO je usvojen statut, zbog kojeg su UEFA i FIFA nametnule suspenziju bh. fudbalu.

Bila je ovo praktično treća sreća za prijedlog statuta, koji je na predhodne dvije skupštine odbijen, nakon čega su UEFA i FIFA nametnule sankcije N/FSBiH.

Ipak, danas je statut konačno prošao i to jednoglasno, svim glasovima 55 delegata Skupštine (jedan delegat nije bio prisutan na sjednici).

Ovo ujedno znači da će UEFA i FIFA do kraja ovog mjeseca skinuti suspenziju N/FSBiH, te da će reprezentacije naše zemlje moći nastaviti kvalifikacije, dok će klubovi ipak igrati pretkvalifikacije Lige prvaka i Evropske lige.

Pogledajte detalj sa današnje Skupštine, kada je izglasano usvajanje novog statuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.