Tri penala, jedan ponovljen

Lakrdija u režiji Siniše Zrnića

Tri penala, jedan ponovljen

A. Beganović

Bosanskohercegovački fudbal ponovo potresaju afere. Naime, bh. sudijska trojka Siniša Zrnić, Kenan Bajramović i Rizah Ridžalović nalazi se pod istragom FIFA-e zbog navodnog namještanja utakmice Latvija - Bolivija.

Podsjetimo, pomenuta trojka u Tursku je otišla suditi reprezentativni duel Latvije i Bolivije i to bez znanja Fudbalskog saveza BiH, a da stvar bude gora FIFA sumnja da je utakmica bila namještena, te da su akteri ove malverzacije bh. sudije.

Utakmica je završila pobjedom Latvije od 2:1, a svi golovi postignuti su iz jedanaesterca, a posebno je upečatljiv onaj prvi jer je golman Bolivije odbranio udarac sa jedanaest metara, no Zrnić je tražio njegovo ponavljanje.

Pogledajte video.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.