Tvrtković: Učinit ću sve da zaigram za BiH

Mladi golman Hannovera

Tvrtković: Učinit ću sve da zaigram za BiH

Armin Tvrtković još je jedan od zapostavljenih bosanskohercegovačkih talenata. Mladi golman Hannovera u razgovoru za naš portal rekao je kako će učiniti sve da jednog dana stane na gol reprezentacije Bosne i Hercegvine.

Tvrtković je rođen 18. marta 1995. godine u Hannoveru. Otac mu je porijeklom iz Višegrada, a majka mu je Nijemica. Iako ima tek 16 godina, visok je čak 186 cm. Karijeru je počeo u jednom manjem klubu Letter 05 nakon čega je preselio u Hannover.

"Karijeru sam počeo u jednom malom klubu pokraj Hannovera, Letteru 05. Kada sam imao sedam godina igrali smo utakmicu protiv Hannovera i tada me njihov trener nagovorio da pređem kod njih. Sve do sada sam tu", rekao je Tvrtković za SportSport.ba.

Mladi golman Hannovera imao je ponude Werder Bremena i Wolfsburga, ali ih je odbio, jer je shvatio da je bolje da ostane u sadašnjem klubu. Privlači ga Engleska, a mogao bi u januaru otići na probu u neki tamošnji klub.

"Imao sam ponude Werdera i Wolfsburga, ali odlučio sam ostati ovdje zbog škole i svega ostalog. Mlad sam. Imam i ovdje dobar trening tako da mogu napredovati. Ali, npr. otići u Englesku to bi već bilo interesantno. Ima nekih engleskih i hrvatskih klubova koji su pokazali interes da dođem na probu, ali ne bih o imenima, dok ne bude ništa konkretno", dodao je 16-godišnji golman Hannovera.

Tvrtković igra za saveznu državu Niedersacsen, a svakih nekoliko mjeseci nalazi se u kampovima mlađih selekcija njemačke reprezentacije. Za saveznu državu Niedersacsen s njim je igrao još jedan Bosanac.

"Znam neke naše mlađe igrače u Njemačkoj. Jedan od njih je igrao i samnom za saveznu državu Niedersacsen. Zove se Dino Bajrić i član je Osnabrucka. Sa mnom u Hannoveru imaju dva brata, koji su veliki talenti, Almir i Samir Kasumović. Ima naših igrača u mnogim ekipama, protiv dosta njih sam i igrao", kaže Tvrtković.

Golman kadetskog pogona Hannovera prati sve utakmice naše reprezentacije. Smatra da Zmajevi mogu završiti drugi u grupi, a ističe kako će sve učiniti da i on jednog dana obuče dres našeg nacionalnog tima.

"Pratim sve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine. Imamo dosta dobrih igrača u jakim ligama. Mislim da bi mogli završiti drugi u grupi. Ali, kod nas se nikad ne zna", kaže 16-godišnji golman kojem je pored Gianluigija Buffona uzor i Asmir Begović.

"Moj rođak Amar Krajina igrao je za mlađe selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nadam se da ću i ja jednog dana obući dres BiH, jer je to moja najveća želja. Učinit ću sve da mi se to ostvari", dodao je Tvrtković.

Hannover je prošle sedmice na AWD-Areni pobijedio Sevillu, našeg kapitena Emira Spahića sa 2:1 u okviru play-offa Evropske lige. Tvrtković zbog treninga nije mogao otići na utakmicu, ali ju je gledao na TV-u.

"Bio sam na treningu i nisam imao vremena da odem utakmicu. Međutim, gledao sam na TV-u. Hannover igra na maksimumu. Španci nisu još počeli sa ligom, a Hannoveru odgovara kada ne mora napadati, tako da mislim da mogu proći dalje", rekao je Tvrtković, osvrnuvši se za kraj na Spahića:

"Emir Spahić je uvijek dobar, pa tako je bilo i u ovoj utakmici. On je zvijer!".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.