U Premijer ligi 14 stranaca, najviše ih u Sarajevu

Najviše Brazilaca

U Premijer ligi 14 stranaca, najviše ih u Sarajevu

E. Škorić

U Premijer ligi Bosne i Hercegovine iz godine u godinu sve je više stranih igrača.

Govorimo o igračima koji su došli iz drugih dijelova svijeta da zarađuju hljeb u Bosni i Hercegovini.

Treba imati na umu da pod 'strance' ne vodimo igrače iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije... odnosno koji dolaze iz zemalja sa prostora bivše Jugoslavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najviše stranih igrača u svojim redovima imaju Sarajevo (4) i Željezničar (3), dok u mnogim klubovima nema nijednog igrača koji nije iz BiH ili regiona. 

Ukupno je 14 stranih igrača u BiH, od čega je sedam Brazilaca, dva Nigerijca, dva Ganca, jedan Sirijac, Senegalac i jedan dolazi iz Obale Slonovače.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.