UEFA pokrenula istragu protiv NSBiH

Pokrenuta istraga

UEFA pokrenula istragu protiv NSBiH

M. Šljivak

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije (UEFA) otvorila je istragu protiv Nogometnog saveza BiH zbog loše organizacije utakmice protiv Izraela.

Istraga protiv NSBiH je pokrenuta zbog zvižduka nacionalnoj himni Izraela, ubacivanja predmeta na teren, te paljenja baklji na tribinama.

Međutim, najteža optužba je ona za rasističko ponašanje naših navijača. Na tribinama stadiona u Zenici se pojavilo nekoliko uvrjedljivih poruka prema Izraelcima, dok se i sa tribina konstantno čulo vrijeđanje protivničkih igrača.

Ovi predmeti će se pred Disciplinskom komisijom naći 16. jula, a izvjesno je da će naša reprezentacija biti žestoko kažnjena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.