Vitez se pobijedio na Grbavici

Utakmica za zaborav

Vitez se pobijedio na Grbavici

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara uspjeli su uz dosta muke da savladaju Vitez na Grbavici s 1:0 u susretu 3. kola Premijer lige.

Izgledali su fudbaleri Admira Adžema očajno u ovom meču, nisu napravili gotovo ništa, ali za tri boda trebaju zahvaliti gostujućim igračima koji su pobijedili sami sebe.

Očajno prvo poluvrijeme viđeno je na Grbavici. Vitez se odlično postavio u defanzivi, vezni red je također radio sjajan posao i Željezničar pred golom Ivana Tirića nije mogao napraviti apsolutno ništa u prvih 45 minuta. 

S druge strane Vitežani su šansu čekali iz kontri, a u 31. minuti su mogli stići i do vodstva. Loše dodavanje u odbrani izrodilo je šansu za Mamića, ali je udarac fudbalera Viteza zaustavio Kjosevski, te je spasio Željezničar.

To je bilo sve vrijedno spomena u prvom poluvremenu nakon kojeg je rezultat glasio 0:0 uz zvižduke domaćih navijača s tribina.

Ništa bolje nije počeo ni nastavak meča. Tim Admira Adžema je izgledao potpuno bezidejno, a Vitez je potpuno kontrolisao situaciju na terenu.

Ipak, u 63. minuti Plavi su došli do vodstva. Na ubacivanje Projića očajno reaguje Đorđe Ćosić i efektno pogađa vlastitu mrežu za prednost domaćeg tima od 1:0.

Imao je potom Željo šansu preko Zakarića čiji udarac odlazi pored gola, a zatim se domaći tim povukao. Vitez je do kraja imao kontrolu nad igrom. Ipak, nisu uspjeli da ugroze gol Željezničara i ostalo je do kraja 1:0.

Tim s Grbavice je tako stigao do tri boda u ovom meču, a Vitežani imaju za čim da žale jer su pobijedili sami sebe.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Željezničar - Vitez 1:0 (Ćosić 63'ag)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Ramović, Bogičević, Zakarić, Zebba, Nikolić, Osmanković, Projić, Žerić. Trener: Haris Alihodžić.

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Livaja, Karić, Ćosić, Miletić, Mamić, Đerić, Vranjić, Zukić. Trener: Asim Saračević.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi