Vlado Čapljić novi trener Slavije

Brzo stigla zamjena za Gutovića

Vlado Čapljić novi trener Slavije

E. Škorić

Nije dugo trebalo Upravnom odboru FK Slavija da pronađe zamjenu Milanu Gutoviću, koji je danas dao ostavku.

Samo što smo objavili da je Gutović podnio ostavku na klupi Slavije, klub iz Lukavice imenovao je Vladu Čapljića za novog šefa stručnog štaba.

Čapljić (49) je bivši igrač sarajevskog Željezničara, beogradskog Partizana i zagrebačkog Dinama. Nastupao je u četiri navrata za jugoslovensku izabranu vrstu.

Kao trener je radio u Srbiji i to u Radničkom iz Obrenovca, Bežaniji, Sremu iz Jakova, Radničkom iz Niša, a posljednji posao obavljao u Kragujevcu.

Njegov zadatak je da pokuša spasiti što se može. Slavija je prikovana za dno sa 10 bodova. Pobjeda u Gabeli na otvaranju proljetnog dijela probudio je nadu da se klub ipak može zadržati u elitnom društvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.