Karačić nakon prvog trijumfa na Grbavici:

"Vrhunski gol Nikolića usmjerio je utakmicu u našu korist"

Nogometaši Zrinjskog su po prvi put otkako se igra Premijer liga Bosne i Hercegovine, u svom petnaestom gostovanju na stadionu Grbavica, uspjeli savladati Željezničar. 

Plemići iz Mostara su slavili sa 2:0, a njihov trener Branko Karačić bio je itekako zadovoljan pobjedom i igrom svoje ekipe.

“Mi smo znali da dolazimo na Grbavicu, na jednu neugodnu tradiciju. Međutim vjerovali smo da smo mi ti koji će prekinuti tu tradiciju. I u pripremi utakmice, na sastanku, i to je bio dio razgovora. Kao što će se pisati lanjska titula da smo je mi osvojili, tako će se pisati da smo mi tu neugodnu tradiciju srušili”, rekao je trener Zrinjskog Bransko Karačić, te nastavio:

“Sigurno je da je u prvom dijelu bila izjednačena utakmica, s mogućnošću da ta prednost ode na stranu Željezničara, ali i na našu stranu. Nažalost po nas to se nije obistinilo, međutim isto tako na našu sreću Željezničar te dvije šanse isto nije realizirao. Smatram da smo već u prvom dijelu djelovali kao kompaktnija ekipa, da smo bolje stajali na terenu, da smo možda i kvalitetnije igrače imali. Međutim, vjerovali smo da osim, dvojice-trojice igrača koji nisu dali u prvom dijelu oko što smo željeli i priželjkivali, da ako podignu 10-15 posto nivou svoje igre da možemo doći do onog po što smo i došli. Normalno je da se pita i protivnik kao što je Željezničar. Vrhunski gol Nikolića je totalno usmjerio utakmicu u našu korist. Potom je Crnov, koji je bio planiran u pripremi utakmice u kojoj smo rekli da će se utakmica vjerovatno rješavati u drugom poluvremenu, što smo pogodili, nama donio još jednu totalnu sigurnosnost. Mislim da je nakon toga utakmica bila riješena,s mogućnošću da Željezničaru nanesemo još veći poraz”.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti