Započeli radovi na renoviranju stadiona FK Željezničar
Fkzeljeznicar.ba

Projekat "Evropska Grbavica"

Započeli radovi na renoviranju stadiona FK Željezničar

Danas su i zvanično započeli konkretni radovi na renoviranju stadiona FK Željezničar.

U okviru projekta "Evropske Grbavice" navijači Željezničara su u proteklom periodu prikupili značajna novčana sredstva koja će uz sredstva sponzora i kluba biti investirana u renoviranje stadiona, koji će od juna ove godine imati licencu za igranje evropskih utakmica kategorije 2.  

Svi planirani radovi će biti završeni na vrijeme, a iz kluba su saopštili da je renoviranje u toku i da se započeti radovi odnose na parking mjesta VIP osoba i službenih lica, prostorije za delegate, kontrolnu sobu i media centar. 

Također, u narednom mjesecu će se započeti i faza gradnje istočne tribine koja će biti kompaktibilna i u skladu sa izrađenim idejnim rješenjem novog stadiona. Po završetku prve faze gradnje, kapacitet tribine će iznositi 2850 sjedećih mjesta i njenom izgradnjom osigurat će se uslovi za igranje reprezentativnih utakmica svih selekcija.

Na liniji vizije razvoja infrastrukture, FK Željezničar je putem klupske stranice saopštio navijačima da će u 2017. godini biti započeta i završena i izgradnja prve faze južne tribine. Tribina će biti locirana neposredno iza vratnica, po uzoru na sjevernu tribinu.  

U svrhu cjelovitog informisanja iz FK Željezničar su navijačima, sponzorima i prijateljima kluba predstavili grafički prikaz planiranih i izvršenih radova koji u punoj rezoluciji možete pogledati i preuzeti ovdje

  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

  

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi