Zeba: Odlazim zbog pojedinaca koji su sabotirali Slobodu

U razgovoru za SportSport.ba

Zeba: Odlazim zbog pojedinaca koji su sabotirali Slobodu

E. Škorić

Zajko Zeba je odlučio da napusti Slobodu, pa mu je meč protiv Sarajeva na Koševu ujedno posljednji za tim iz Tuzle.

Zeba je proveo dvije godine u Tuzli, ali nakon nedavnih dešavanja na Tušnju, odlučio se na sporazumni raskid ugovora i na odlazak.

"Dogovorio sam sve s klubom i sve je korektno. Zahvalan sam na svemu, ali odlučio sam da odem. Nova uprava se bori, gurnut im je vruć krompir u ruke i dobro se nose s tim. Već su počeli da vraćaju dugove i mislim da će izgurati do kraja", rekao je Zeba za SportSport.ba, dodavši:

"Žao mi je, bili smo dobra ekipa. Ovdje sam gotovo dvije godine. Bilo je lijepo šetati Tuzlom, fudbal se bio vratio u grad, ljudi su na ulicama prilazili i čestitali, pričali samo o Slobodi... Žao mi je iskrenih navijača i pojedinih igrača, onih iskrenih, pravih Slobodinih igrača. Njima svaka čast".

A ko su drugi igrači?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Postoji šest ili sedam igrača u klubu koji su radili po instrukcijama bivšeg predsjednika Azmira Husića i koji su bojkotovali treninge i sabotirali Slobodu. Zbog njih sam najviše odlučio da idem. Opet ponavljam, onim iskrenim i poštenim igračima svaka čast. Jednostavno, sve je bilo super i korektno do prije tri mjeseca, a onda se sve naglo promijenilo i ja sam to  rekao predsjedniku Husiću u lice. Ja nemam šta da lažem, samo en mogu da budem među takvim igračima, ja Slobodi želim samo najbolje. Uostalom, Sloboda će uvijek postojati, bez obzira ko je bude vodio i ko bude nosio njen dres", ističe nekadašnji veznjak Željezničara.

Nekadašnji igrač Željezničara sada će odmoriti, pa će saslušati eventalne ponude. "Do januara se ne mogu registrovati za drugi klub, pa ću odmoriti, a onda ćemo vidjeti šta i kako dalje. Željezničar? Pa rano je pričati bilo šta, ali nikad se ne zna", zaključio je Zeba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi