"Željo nije tim kakvim se predstavlja, očekivao sam remi"

Trener Slobode za SportSport.ba

"Željo nije tim kakvim se predstavlja, očekivao sam remi"

S. Mlaćo

Nogometaši Slobode jučer su neugodno iznenadili svoje navijače porazom od Krupe (1:3), te se sada Tuzlaci nalaze na diobi četvrtog mjesta upravo sa jučerašnjim protivnikom.

Krupa je jučer iskoristila sve svoje šanse, te zasluženo slavila, a dan nakon utakmice šef stručnog štaba Tuzlaka Vlado Jagodić nije krio razočarenje partijom svojih izabranika.

"Upravo sam završio analizu utakmice i bez obzira na sve mislim da mi nismo zaslužili poraz. Promašili smo dobre prilike kod rezultata 0:0, a Krupa je veoma neugodna ekipa koja će iskoristiti i malo prostora koji protivnik dadne. Moji stoperi su u dvije situacije reagovali loše, mada smo drugi pogodak primili iz ofsajda. Drugo poluvrijeme smo po velikom nevremenu imali zicer u 20. sekundi, ali Kalezić je promašio. Ipak, smanjili smo rezultat, a onda nam je nedostajalo malo sreće, ali i kvalitete naših napadača. Ja bih na kraju bio zadovoljan i neriješenim rezultat, jer smo za protivnika imali ekipu koja je veoma dobra ove sezone. Sve u svemu, mislim da nismo zaslužili ovaj poraz", ističe Jagodić na početku razgovora za SportSport.ba.

Nakon utakmice nekadašnjem selektoru mlade reprezentacije naše zemlje zasmetao je odnos pojedinih igrača njegovog tima koji nisu željeli pozdraviti svoje navijače. Najavio je i čak da neki zbog toga neće ostati na Tušnju.

"To je naša unutrašnja stvar, a ja sam to kada sam davao izjavu na kraju meča. To je pokazala i kamera, te se vidjelo da se neki igrači smiju. Igrači uvijek moraju pozdraviti navijače bez obzira koliko njih ima, a oni su od njih i jučer dobili aplauze. Primijetio sam te stvari, te igrači moraju navijače poštovati, a mi selektiramo ekipu koja će u naredne dvije godine donijeti trofej na Tušanj", jasan je Jagodić.

Jučerašnje kolo Lige za prvaka donijelo je dosta uzbuđenja. Zrinjski je iskoristio poraz Željezničara u gradskom derbiju i ponovo je lider na tabeli. Jagodić priznaje da nije očekivao poraz Plavih sa Grbavice.

"Očekivao sam remi u derbiju, to je najčešći rezultat u posljednje vrijeme. Očigledno je da Željezničar nije ni blizu ekipe kakvom se predstavlja, a to se mogli vidjeti i na Tušnju, gdje su se izvukli i došli do boda. Sarajevo je diglo formu, pozitivno me iznenadilo i bili su motivisani i pored svih tih problema, koje nekada imaju svi klubovi", priča šef tima sa Tušnja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda će kao i prije dvije godine odlučivati o novom prvaku. Tuzlaci će u goste Zrinjskom kojem je pobjeda potrebna za novi trofej, ali Jagodić ističe da Plemićima neće biti nimalo lako.

"Nama su bodovi potrebni kao i Zrinjskom. Poravnali smo se na četvrtom mjestu sa Krupom, a ja imam sportski motiv da završimo na četvrtom mjestu. Naravno da smo svjesni šta je posljednje kolo, te upravo to "moranje" Zrinjskog može biti psihološka prednost za nas. Priznajem da je poraz od Krupe teško pao prvi meni i razočaran sam kada primimo tri gola", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba FK Sloboda Vlado Jagodić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi