Sjajan meč u Tuzli, Krupa bolja od Slobode

Sjajan meč u Tuzli, Krupa bolja od Slobode

E. Škorić

U pretposljednjem kolu Lige za prvaka Krupa je, kao gost, s 3:1 slavila protiv Slobode.

Tuzlaci su ugostili Krupu u meču bez rezultatskog značaja, a igra za prestiž donijela je dosta dobrih šansi i nekoliko golova.

Krupa je pravo osvježenje Premijer lige BiH, a to su izabranici Slobodana Starčevića pokazali i u Tuzli, gdje su prikazali lijep nogomet i na kraju su zasluženo slavili pobjedu.

Prvu šansu na meču imala je Sloboda, kada je u osmoj minuti Efendić bio neprecizan. Dvije minute kasnije Dujaković odlično šutira na gol Slobode, Muminović brani. 

U 21. minuti Barić dobro šutira, Muminović je odbranio. Veliku šansu za Slobodu u 23. minuti imao je Hairlahović, ali je Kutić sjajno odbranio. Imala je Sloboda i pogođenu prečku u prvom dijelu.

Kako nisu iskorištene šanse, stigle su kazne. Koljić je u završnici prvog dijela zabio dva gola i Krupa je neočekivano s 2:0 vodila na poluvremeu. 

U nastavku također dobra utakmica, ekipe su se smjenjivale u dobrim napadima i bilo je samo pitanje kada će pasti i treći pogodak, na bilo kojoj strani.

Na treći gol se čekalo do 69. minute, kada rezervista Todorović trese mrežu Krupe za 2:1. Dok se Sloboda pokušala vratiti, Redžić je pogodio za konačnih 3:1.

Uoči posljednjeg kola Sloboda je šesta sa 43 boda, a za oproštaj od sezone gostuje u Mostaru kod Zrinjskog, dok će četvrtoplasirana Krupa ugostiti Sarajevo.

Sloboda - Krupa 1:3 (Todorović 69/ Koljić 43, 45, Redžić 85) 

Sloboda: Muminović, Škahić, Salihović, Efendić, Ordagić, Lazevski, Tandir, Stjepanović, Hairalhović, Zec, Kalezić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Krupa: Kutić, Redžić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Vuković, Milutinović, Vukotić, Aleksić, Barić








Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi