Željo u finalu protiv Rijeke

Kadetski turnir u Foči

Željo u finalu protiv Rijeke

Fudbaleri Željezničara finalisti su 12. međunarodnog turnira "Football friends". Momci sa Grbavice savladali su ekipu rumunske Steaue tek nakon osam serija penala rezultatom 6:5.

Željezničar je imao inicijativu tokom čitavog meča. Šanse su se redale jedna za drugom, međutim nije sa dalo izabranicima Fadila Žerića da realizuju brojne prilike.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, gdje je Željezničar na kraju bio mirniji i hladnije glave i na kraju stigao do zasluženog trijumfa.

Slaže se sa tim i kapiten plavih nada, Anel Šabanadžović koji je rekao:


"Izuzetno teška i tvrda utakmica. Imali o dosta šansi protiv izuzetno kvalitetnog protovnika ali lopta nije htjela u gol. Na kraju nas je Bog pogledao, bili smo bolji i zasluženo slavili".

Željezničar će se sutra za trofej najboljeg na ovogodišnjem "Football friendsu" boriti sa Rijekom, dok će se u meču za treće mjesto sastati Partizan i Steaua.

ŽELJEZNIČAR - STEAUA 0:0, penalima 6:5

ŽELJEZNIČAR: Mušija, Hećo, Arnautović, Šabanadžović, Islamović, Mehičić, Dasić, Selmanović (Midzić), Ivković (Hadžić), Brajlović (Arnautović), Kurtović.

STEAUA: Vigheciu, Iordche, Nitu, Gavrila, Pal, Guna, Tudose( Baciu), Obreja, Ion (Sava), Padineanu (Neg), Marincuta (Stoenciu).

Piše: Maja Kostović

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije