Željo u Kupu bez poraza više od četiri godine!

Posljednji put ih porazila Sloboda u aprilu 2008.

Željo u Kupu bez poraza više od četiri godine!

E. Škorić

Nevjerovatne rezultate postižu nogometaši Željezničara u ovoj sezoni. Plavi nižu rekorde, a sutra imaju priliku na Pecari osvojiti i drugi trofej u sezoni, nakon što su već ranije osigurali naslov državnog prvaka.

Sjećate li se kada su nogometaši Željezničara posljednji put poraženi u Kupu? Izabranike Amara Osima u najmasnovnijem natjecanju u našoj državi niko u Kupu nije savladao od 23. aprila 2008. godine! Tada su Plavi izgubili u Tuzli od Slobode s 1:0. 

 

Uslijedila je serija od čak 25 utakmica bez poraza u Kupu. Započeta je u Vrapčićima, gdje su Velež i Željezničar odigrali 0:0. Od tada je Željo remizirao devet puta te ostvario 16 pobjeda. Postigli su 44 pogotka u tih 25 utakmica i primili samo osam. 

 

Kada su u pitanju gostovanja u Kupu, Željezničar je uspješno prošao njih devet, pa se Plavi nadaju i desetom na Pecari.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

 

Podsjećamo da Željo u sutrašnji revanš finala Kupa BiH ulazio s prednošću od 1:0 iz prve utakmice.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.