Zmajevi i Slonovi privukli svega 14.101 gledaoca na stadion

Loša posjeta

Zmajevi i Slonovi privukli svega 14.101 gledaoca na stadion

Organizatori turneje Road to Brazil na kojoj pored reprezentacija koje su se plasirale na Mundijal igraju i selekcije koje će turnir najboljih svjetskih  selekcija gledati samo sa preko televizije, teško da će biti zadovoljni.

Utakmicu između fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Obale Slonovače na Edward Jones Domeu, koji ima kapacitet nešto više od 60  hijada, posmatrao je tek 14.101 gledalac.

Iako su organizatori na dan utakmice izašli u javnost sa podatkom da je prodano oko 20.000 ulaznica, očito je da su tek hranili sopstveni ego, vjerovatno nezadovoljni prodajom ulaznica za pomenuti meč.

Teško je naći pravi razlog lošoj posjeti, samim tim i prodaji karata, ali smo od ljudi u St. Louisu saznali da su ulaznice za prijateljske mečeve Real Madrid – Inter i Manchester City -  Chelsea, koje su se igrale u ovome gradu, bile jeftinije nego li za duel Zmajeva sa Slonovima. 

Jedan od razloga lošoj posjeti mogao bi biti i susret koji je fudbalska reprezentacija BiH odigrala krajem 2013. u St. Louisu. Tada je jedini debitant na Svjetskom prvenstvu ovoga ljeta poražen od Argentine sa 2:0, a navijači suostali razočarani odnosnom i zalaganjem najboljeg bh. tima. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Na kraju treba kazati da je najjeftinija ulaznica za utakmicu BiH – Obala Slonovače koštala 30 dolara, dok je cijena najskuplje karte iznosila 200 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.