Aco Petrović sve bliže odlasku: Finansije glavni problem

Aco Petrović sve bliže odlasku: Finansije glavni problem

A. Beganović

Hrvatski košarkaški stručnjak Aco Petrović najvjerovatnije neće više biti selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Naime, iako su Petrović i čelni ljudi Košarkaškog saveza BiH prije par sedmica postigli načelan dogovor oko njegovog ostanka na klupi našeg nacionalnog tima, isti neće moći biti realizovan zbog finansija.

"Iznenađen sam, ne znam šta se desilo u nekoliko proteklih sedmica pa da su se stvari toliko promijenile u odnosu na neki naš načelni dogovor. Očito je da generalni sekretar Harun Mahmutović i Košarkaški savez BiH nisu uspjeli osigurati uslove za nastavak saradnje", za Dnevni avaz je izjavio Petrović.

"Na kraju krajeva, rečenica da nema sredstava da bi se naša priča nastavila u jednu ruku me i povrijedila", dodao je Petrović.

Na kraju dodajmo da je novinar Avaza kontaktirao u Mahmutovića koji je između ostalog istakao da su Petroviću ponudili i mnogo više nego što su u ovom trenutku u mogućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.