Generalni sekretar KSBiH

Barbarić: Radimo na tome da vratimo Đedovića

Košarkaški savez BiH danas je održao konferenciju za medije na kojoj su se prisutnim novinarima obratili generalni sekretar Dubravko Barbarić predsjednik Aleksandar Fulurija i košarkaš Jusuf Nurkić. 

Na samom početku obraćanja novinarima generalni sekretar krovne kuće bh. košarke se zahvalio na povjerenju koje mu je ukazano, a osvrnuo se i na Nihada Đedovića čiji povratak u reprezentaciju je, kako kaže, moguć.

"Brojne naše selekcije će nastupiti na prvenstvima diljem Evrope i pripreme će obuhvati šesti, sedmi, osmi i deveti mjesec. Moramo se posebno pripremiti, organizirati, obzirom da se trenutno ne nalazimo u najboljoj situaciji. Kada je sport u pitanju, možemo biti ponosni na nase košarkaše, posebno na mlađe selekcije, jer su nam u proteklom periodu puno radosti donijeli kadeti i juniori. Očekujem da budu u punoj snazi sve naše selekcije i meni je cilj kao generalnom sekretaru da donesem nove vizije i vjetrove. Svog prethodnika ne osuđujem, zahvalan sam na njegovom radu kao i svim ljudima iz Košarkaškog saveza BiH. Ovaj izbor na mjesto sekretara treba gledati kao korak naprijed", kazao je Dubravko Barbarić i potom nastavio:

"Ono što je sigurno, jeste da ću se baviti onim pitanjima koje status meni dozvoljava i neću izlaziti iz tih okvira. Komunicirat ću sa svim ljudima iz Košarkaškog saveza i zajedničke odluke ce se morati poštivati. Također, mogu obećat da neću biti sarajevocentričan. Biće me u svim dijelovima BiH i djelovat cu zajedno sa savezima koji čine Košarkaški savez BiH i cilje je da unaprijedimo košarku. Očekujem od svih ljudi da zajedno radimo na promociji košarke i naše zemlje", kazao je generalni sekretar KSBiH. 

Prisutne novinare je zanimalo da li su obezbijeđena sredstva za nastupe učešće omladinskih selekcija na prestižnim takmičenjima. 

"Javnost ne treba biti zabrinuta. Veći dio sredstava je osiguran, idemo polako, jedno po jedno. Za kadete smo osigurali sredstva i prvi dio priprema je već održan, a nakon toga će biti drugi i treći dio priprema. Mi pripremamo jedan košarkaški spektakl, odnosno prijateljsku utakmicu kroz koju ćemo pozdraviti šampione koji će igrati protiv atraktivnog protivnika", otkrio je Barbarić. 

Na pitanje kakvo je stanje sa Đedovićem, Barbarić je odgovorio: 

"Ja sam bio u Minhenu na sastanku FIBA-e i telefonski sam razgovarao sa Đedovićem. Postoje opcije da se vrati, a mi ćemo se truditi da mu to omogućimo i pronalazimo pravne načine da se riješi ta situacija. To mora biti u legalnim i pravnim okvirima. Ne mogu sa sigurnošću potvrditi, ali opcija je moguća iako neki pišu da je to izgubljen slučaj. Borit ćemo se do kraja."

Barbarić je potvrdio da postoji volja Teletovića da bude na raspolaganju novom selektoru.

"Na meni nije da direktno razgovaram sa igračima, kada selektor izabere, to će biti njegova dužnost. Ono što mi znamo, jeste da postoji njegova volja da nastupi, ali naravno uvijek su u pitanju zdravstveni problemi. Sa njegove strane nije izražena nikakva sumnja", riječi su Barbarića. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi