Bavčić solidan u pobjedi Kolna

Košarkaško prvenstvo Njemačke

Bavčić solidan u pobjedi Kolna

A. Beganović

Edin Bavčić u pobjedi svog Kolna na gostovanju kod Brose Basketsa odigrao je veoma dobru utakmicu i nagovijestio da je prelezak u redove njemačke ekipe bila prava stvar.

Košarkaški klub Koln na čijoj klupi se nalazi naš proslavljeni stručnjak Draško Prodanović u 17. kolu njemačkog prvenstva slavio je u gostima protiv Brose Basketsa (65 :71) i tako najavio izlazak iz krize.

Edin Bavčić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, dosta dobro se snašao u Kolnu. Nakon debija u kojem je postigao 14 poena, sinoć je Bavčić u pobjedi svog kluba ima veoma važnu ulogu. Naime, Edin Bavčić je proveo na parketu 19 minuta postigavši 10 poena i skupivši 9 skokova. Za 2 poena Bavčić je gađao 2/3, za tri poena 1/2 i slobodna bacanja 3/5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.