Bh. kadeti u četvrtfinalu

Kadetsko EP u košarci B - divizije

Bh. kadeti u četvrtfinalu

A. Beganović

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva B-divizije za igrače do 16 godina u Bukureštu.

Izabranici selektora Gordana Firića do daljeg plasmana došli su zahvaljujući pobjedi Crne Gore nad Gruzijom (73:48), u posljednjem kolu u okviru C-grupe EP-a.

Reprezentacija BiH takmičenje u prvoj fazi završila je u nedjelju s omjerom 2-2 te joj je za dalji plasman bio neophodan poraz konkurenta za drugo mjesto, selekcije Gruzije.

Crnogorci su današnjom pobjedom osvojili prvo mjesto s maksimalnim učinkom (4-0), dok je BiH druga, a obje selekcije u nastavku takmičenja igrat će u četvrtfinalnoj F-grupi. Njihovi protivnici u ovoj fazi takmičenja bit će Portugal i Mađarska.

Druga faza takmičenja počinje u srijedu.

Tri najbolje ekipe s ovog EP-a izborit će plasman u A-diviziju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.