BiH izborila četvrtfinale

Juniori savladali Mađare

BiH izborila četvrtfinale

Juniorska reprezentacija naše zemlje na Eurobasketu B divizije, koji se igra u Izraelu, večeras je u dramatičnoj utakmici bila bolja od Mađarske sa 61:59 i tako izborila plasman u četvrtfinale.

Naši momci su grupnu fazu završili sa dvije pobjede i dva poraza, koliko je imala i Škotska, ali su naši momci zbog pobjede nad Škotima zauzeli drugo mjesto iza Belgije, koja je upisala sve četiri pobjede. Protivnici našim momcima u četvrtfinalnoj grupi biće Finska i Češka.

Naši momci su odlično otvorili utakmicu i nakon prvih deset minuta ostvarili prednost od 13 poena (25:12). Druga četvrtina je bila potpuno druga priča. Mađari su popravili odbranu, zaustavili šut našeg tima, i smanjili prednost naših igrača do poluvremena na samo jedan poen (32:31).

Drugo poluvrijeme ponovo ista slika na parketu. Našim igračima je pripala treća, a Mađarima četvrta četvrtina. Naši igrači su u trećem periodu Mađarima dozvolili samo tri poena i u posljednjih deset minuta ulazimo sa prednošću od četrnaest poena (48:34).

U posljednjem periodu igre su naši momci poptuno pali, ali Mađari nisu imali snage za poptuni preokret. Mađarska je zadnjih deset minuta dobila rezultatom 25:13, ali je to bilo dovoljno samo za smanjiti rezultat na konačnih 61:59 za naše igrače.

Naše igrače je do pobjede predvodio Mirza Bulić sa 21 poenom, 5 skokova i 6 ukradenih lopti, a dvocifren je još bio Dino Begagić sa 16 poena, 5 skokova i 3 asistencije. Nebojša Maksimović je dodao 7 poena i 9 skokova, a kod Mađara je prvo ime bio Bence Narai sa 12 poena i 3 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.