BiH osma selekcija Evrope

Poraz od Grčke za kraj

BiH osma selekcija Evrope

M. Šljivak

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH poražena je danas od Grčke 77:55 na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj, te je naš tim završio prvenstvo na osmom mjestu.

Iako smo na prvenstvo stigli znatno oslabljeni bez prve zvijezde Džanana Muse koji je sada vođa seniorskog tima, cilj je ostvaren i naš tim je sačuvao status u A diviziji.

Meč protiv Grčke u borbi za sedmo mjesto smo jako loše počeli. Grci su imali odličan start, poveli su 10:2, ali je ovaj dio igre obilježila jako loša realizacija s obje strane. Grčka je nakon prve četvrtine imala prednost od 12:7.

Nije se bh. tim predavao. Bez prvog strijelca tima Sanija Čampare uspjeli su se vratiti u utakmicu, došli su do 24:22, ali su zatim ponovo stali. Grčki košarkaši su odigrali bolje završni dio prvog poluvremena i na odmor su otišli sa šest poena prednosti, 35:29.

Serijom od 7:0 Grčka drugo poluvrijeme. Nisu dopustili bh. timu više povratak u meč i prednost se u napada u napad povećavala. Nakon 30 minuta igre Grci su imali 18 poena prednosti, 59:41.

Do kraja meča rival bh. tima je bez problema završio posao. Slavili su sigurnu pobjedu i osvojili su sedmo mjesto na EP.

Georgios Kalaitzakis je predvodio Grčku sa 16 poena, njegov brat Panagiotis je dodao 15, dok je kod naše selekcije Vojin Ilić ubacio 16 poena.

Ep, meč za 7. mjesto:

Grčka - BiH 77:55 (12:7, 23:22, 24:12, 18:14)

BiH: Soldo 11, Alikadić, Begić 4, Adžić 3, Ilić 16, Kamenjaš 10, Sikiraš 6, Mirković 3, Omerović, Janković 2.

Grčka: G.Kalaitizakis 16, Kamperidis 3, P.Kalaitizakis 15, Douvlis 4, Pilavios 2, Domprogiannis 11, Arsenopolous 6, Kampouridis 9, Grgalis 2, Liounis 4, Vyrlas 5.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti