BiH poražena od Gruzije

Poraz bh. košarkaša od Gruzije

BiH poražena od Gruzije

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u Sloveniji poražena od selekcije Gruzije rezultatom 78:75.

U prvom pripremnom susretu pred odlazak na Evropsko prvenstvo, našoj selekciji su noge bile izuzetno teške,  što je Gruzija iskoristila za pobjedu u ovom meču.

Dobro je naša selekcija ušla u meč. Prvi period su odigrali zaista sjajno, te su stekli devet poena prednosti, 20:11.

Međutim, Gruzija se vraća u drugoj četvrtini. Zaigrali su jako dobru odbranu, dobili su ovaj dio igre 25:13, te su na odmor otišli s tri poena prednosti 36:33.

Nešto bolja igra Gruzije viđena je u trećem periodu. Ovaj dio igre naš rival dobija rezultatom 28:22, te se u posljednjih 10 minuta ušlo sa plus devet u korist Gruzijaca, 64:55.

Iako je naša selekcija u posljednjoj dionici dobrom odbranom limitirala protivničku selekciju na samo 14 poena, izabranici Duška Ivanovića nisu uspjeli napraviti preokret, te smo poraženi s tri poena razlike.

Drugi pripremni meč se igra već sutra, a protivnik je ponovo selekcija Gruzije.

Pripremni meč:

Gruzija - BiH 78:75 (11:20, 25:13, 28:22, 14:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.