Bodiroga: Budućnost srpske košarke je izvan ABA lige

Bodiroga: Budućnost srpske košarke je izvan ABA lige

Potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga izjavio je da je budućnost srpske košarke izvan Jadranske lige. 

"Uđe Szolnok, pa izađe, uđe Levski pa izađe. Nema kriterijuma, ono što je urađeno Igokei je sramota. Mislim da bi orijentacija ka nacionalnim ligama bila dobra i za druge zemlje, a ne igranje lige u kojoj se ne znaju pravila", kaže Bodiroga.

"Apsurd je da naš četvrti klub mora da uplati 150.000 eura za učešće, koliko mi samo dajemo za tu ligu. Oni ništa nisu ispunili sporazuma iz 2009. Mislim da nije jedini put do Evrope preko ABA lige, niko ne može da zabrani prvaku Srbije da igra neko inostrano takmičenje". 

"Partizan je 1998. godine igrao domaću ligu bez stranaca i došao do Final Foura Eurolige. Mogli bismo mi sve ovo dublje da analiziramo, uzmite ko je sve osvajao Euroligu, uzmite primjer Olympiacosa, pa nije grčko prvenstvo najbolje u Evropi", rekao je Bodiroga. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bodiroga je potvrdio i da je KSS poslao ponudu za organizacijom Eurobasketa naredne godine. Eurobasket je trebao biti odigran u Ukrajini, ali zbog krize u toj zemlji domaćinstvo će preuzeti neka druga zemlja. 

"Ukrajina neće moći da organizuje šampionat, a vidjećemo kakva će biti odluka FIBA, odnosno da li će EP ugostiti jedna zemlja ili nekoliko. Tada ćemo znati da li je moguće da dobijemo bar jednu takmičarsku grupu, a naša i želja Ministarstva sporta ide u pravcu organizacije što više događaja", zaključio je Dejan Bodiroga. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.