Bosna Royal u Zenici bolja od Čelika

Bosna slavila

Bosna Royal u Zenici bolja od Čelika

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika i sarajevske Bosne večeras su u zeničkoj Areni pred oko 600 gledatelja odigrali derbi 21.kola A1 lige u košarci. Bio je to derbi starih rivala, čije su utakmice uvijek plijenile pažnju velikog broja publike.

Zeničani su nakon smjene trenera u prošlom kolu pobijedili u Brčkom, dok je Bosna na krilima trijumfa u Vogošći doputovala u Arenu. Prvu četvrtinu domaćini su odigrali odlično, agresivna odbrana i dobar procenat šuta donijeli su izabranicima domaćeg trenera Armela Mujakovića plus osam 19:11 nakon prve četvrtine. U drugoj četvrtini igralo se koš za koš, gostima je krenuo šut, a domaćini su nastavili igrati istu odbranu kao u prvoj četvrtini. Na odmor se otišlo pri rezultatu 41:34 za Čelik.

U trećoj četvrtini, gosti su očito dobro prostudiravši igru Zeničana velikom serijom stigli prednost Čelika, tako da je na kraju trećeg perioda bilo 49:49. U posljednjoj četvrtini došlo je do izražaja veće iskustvo igrača Bosne, te sjajan procenat šuta. Na kraju je bilo visokih 58:71 za Bosnu.

Najefikasniji igrač u redovima pobjedničke ekipe bio je sjajni Mirza Ahmetbašic sa 28, Bakir Forić i Strahinja Dragičević postigli su po 11 poena. U redovima poražene ekipe jedini raspoložen za igru bio je Armin Avdibegović, koji je postigao 21 poen,

Bosna je pobjedom u Areni ostvarila ukupno 14 pobjedu uz sedam poraza, Čelik ima omjer 12 pobjeda i devet poraza, a gosti iz Sarajeva su se ovom pobjedom plasirali u doigravanje za plasman u drustvo najboljih bh. klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije