Bosna u Mostaru pala nakon produžetka

Zrinjski slavio 90:83

Bosna u Mostaru pala nakon produžetka

Košarkaši Zrinjskog su u vrlo zanimljivoj utakmici nakon produžetka uspjeli savladati Bosnu 90:83. Bosna je sedam sekundi prije kraja regularnog dijela imala tri poena prednosti, ali je Jure Brajković pogodio  tricu za produžetak. Sa klupe Bosne su reagovali, tražeći da sudije pokažu dva poena, međutim utakmica je otišla u produžetak.

Bosna je puno bolje otvorila utakmicu, vrlo brzo je stvorila 11 poena prednosti, ali je Zrinjski uspijevao držati priključak. Činilo se kako će Bosna na odmoru imati osjetniju prednost nakon poena Čamdžića za 23:32, ali je Zrinjski do odmora spustio zaostatak na -5. Nakon što je Lalić pogodio za 39:38, utakmica ulazi u rezultatsku neizvjeznost.

Kada je  Marko Vuković pogodio nevjerovatnih pet trica zaredom, Bosna je stigla do +7, ali Zovko i Petrić vraćaju utakmicu u egal 2:19 prije kraja. Imala je Bosna i četiri poena prednosti 25 sekundi prije kraja, odnosno 74:77 sedam sekundi prije kraja, ali nije utakmicu privela kraju. Domaći sastav se bolje snašao u produžetku i serijom 8:2 je pronašao put do pobjede.

Almir Hasandić je pogodio pet trica od ukupno 2 poena, Draško Albijanić je dodao jedan manje uz 14 skokova. Dvocifreni su bili Zovko sa 16 i Lalić sa 15 poena. Kod Bosne su Marko Vuković i Ali Demić ubacili po 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.