Bosna uvjerljiva protiv Lukavca

A1 liga, doigravanje

Bosna uvjerljiva protiv Lukavca

M. Šljivak

Košarkaši Bosne pobijedili su Lukavac 93:74, te su poveli s 1:0 u finalnoj seriji A1 lige.

Studenti su bez većih problema savladali tim iz Lukavca. Od samog početka su imali prednost, a nakon prve dionice bilo je plus osam, 25:17.

Nastavili su domaći s boljom igrom u nastavku. Prednost se iz napada u napad povećavala, a na odmor je Bosna otišla sa plus 16, 56:30.

Bez većih problema su domaći košarkaši u nastavku čuvali prednost. Nisu dozvolili Lukavcu ni u jednom trenutku da ugroze njihovu prednost, te su poveli s 1:0 u finalnoj seriji.

Strahinja Dragičević je predvodio Bosnu sa 28 poena, Mirza Ahmetbašić je dodao 20, a Vladimir Đorđević 17.

Kod gostiju je Mirnes Islamović ubacio 21 poen.

A1 liga, doigravanje:

Bosna - Lukavac 93:74

BOSNA: Vasiljević 7, Salkić, Sijerčić 2, Đorđević 17, Dragolj 4, Lale 2, Forić 6, Ahmetbašić 20, Klunac 2, Dragičević 28, Maksumić, Krupalija 5.

LUKAVAC: Pilavdžić 16, Nešić, Ćosić 12, Toplak, Krajišnik 4, Halilović, Ilić, Bektić, Đulović, Muratović 12, Mešetović 9, Islamović 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi