Brotnjo nastavlja sa pobjedama

Brotnjo nastavlja sa pobjedama

M. Skaka

20. kolo Lige KSHB igralo se od petka do nedjelje.

U petak u Busovači, domaćin je došao do svoje treće pobjede protiv susjeda iz Kiseljaka. Gosti su iskoristili svoju visinu i brzo došli do prednosti od desetak poena, ali ih je brza igra domaćina i veliki broj presječenih lopti i lakih poena Busovljaka koštala i poraza. Kod domaćin briljantan je bio Leon Katava (23) i Šabanović (14), a kod gostiju najbolji-najstariji Jozić (14).

Brotnjo nastavlja sa ubjedljivim pobjedama, ovaj put je Zrinjski bio“žrtva“ i pobjeda od 30 razlike je potpuno očekivana. Bio je to i dvoboj dva sjajna strijelca Hasandića iz Zrinjskog (41 poen i 8 trica), te Leske iz Brotnja (37 poena).

Posušje je prošlo gostovanje i u Livnu. Domaćin se odlično držao prvih 15 minuta, ali su Čutura (24) i J. Penava (16) uspjeli stvoriti veliku razliku i pobijediti ubjedljivo Livnjake gdje je ponovo najbolji bio H. Dizdar (23).

Rama je mnogo teže došla do pobjede nad “fenjerašem“ Tomislavom, prije svega zbog izostanka ponajboljih igrača. Gosti su vodili 35 minuta, a na kraju je ipak presudilo iskustvo Ilinčića i Burića. Kod gostiju naravno Đikić (20) najefikasniji.

Široki II je iznenadio Ljubuški u njegovoj dvorani. Veliki broj raspoloženih igrača: Bubalo (18), Galić (17), Doko (16) potpuno su zasjenili jedinog raspoloženog Ljubušaka - Škegru (24).

Derbi kola je odigran u Odžaku, gdje su gostovali njihovi veliki rivali, ali i sportski prijatelji iz Viteza. Gosti su uspjeli da u zadnjim trenucima prelome utakmicu, a trojka Križanović (29), Palavra (23) i Blaškan (19) je postigla nevjerojatnih 71 poen od ukupno 80 koliko su Vitežani postigli. Kod domaćih standardno dobar Jupić (23).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.