Buza i Vrabac povukli prijave s NBA drafta

Bez bh. dvojca

Buza i Vrabac povukli prijave s NBA drafta

M. Šljivak

Mladi bh. košarkaši Nedim Buza i Adin Vrabac povukli su prijave s ovogodišnjeg NBA drafta.

Omladinski reprezentativci Bosne i Hercegovine s dosta uspjeha su protekle sezone predvodili Sparse u Ligi 12 košarkaškog prvenstva BiH, te su odlučili sa se na kraju sezone prijave za NBA draft.

Buza i Vrabac su obavili nekoliko trening s NBA ekipama. Ostavili su jako dobar utisak, ali su na kraju svoje prijave povukli, te neće biti izabrani na draftu koji se 26. juna održava u Barclays Centru u Brooklynu.

Ovogodišnji NBA draft je jedan od najjačih u posljednjih 10-ak godina, a visoko kotiran je bh. centar Jusuf Nurkić, kojem se predviđa izbor u prvoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti