Četiri poena Nurkića u pobjedi Cedevite, Gordić odličan

ABA liga, 9. kolo

Četiri poena Nurkića u pobjedi Cedevite, Gordić odličan

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras u Stožicama Union Olimpiju nakon produžetka 71:69, a za razliku od prošlih utakmica Jusuf Nurkić je pružio nešto skromniju partiju, jer je brzo skupio pet ličnih grešaka.

Olimpija je igrala dosta dobru u prvom poluvremenu. Imali su nakon 20 minuta igre šest poena prednosti 31:25, ali je u nastavku Cedevita bola bolja. Gosti su prokockali u finišu sedam poena prednosti, pa se ušlo u produžetke (59:59).

U dodatnih pet minuta bolja igra Cedevite. Dobili su produžetak 12:10, te su na kraju upisali pobjedu u ovom susretu.

Jusuf Nurkić je za sedam minuta na parketu ubacio četiri poena, ali je imao i pet ličnih grešaka. Cedevitu je predvodio Miro Bilan s 19 poena, dok je kod Olimpije Sasu Salin ubacio 18 poena.

Igokea je poražena u Skoplju od MZT-a 90:85. Nemanja Gordić je ubacio 19 poena za Igokeu, a imao je osam asistencija, dok je domaće do pobjede vodio Stefan Sinovec sa 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.