Cibona poražena u Podgorici

ABA liga

Cibona poražena u Podgorici

M. Šljivak

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su večeras na svom parketu zagrebačku Cibonu rezultatom 79:72 u susretu četvrtog kola ABA lige.

Domaći sastav je jako dobro ušao u meč. Poveli su sa 5:0, a prednost su održavali tokom kompletne prve četvrtine. Nakon prvih 10 minuta igre Budućnost je imala osam poena prednosti 19:11.

Iako je Budućnost imala 10 poena prednosti u jednom trenutku (23:13), Cibona pravi seriju od 12:1, te dolazi do prvog vodstva na utakmici 25:24. Trojkom Strawberryja Cibona u jednom trenutku odlazi na plus osam 37:29, ali u završnim minutama prvog poluvremena Budućnost pravi eriju od 8:0, pa se na odmor odlazi neriješenim rezultatom 37:37.

Vodila je Budućnost i tokom kompletne treće dionice. Cibona je međutim konstantno ostajala u igri, a u posljednju dionicu se ušlo sa plus šest u korist domaćeg tima 61:55.  Sigurnom igrom u posljednjoj četvrtini Budućnost je uspjela da osigura pobjedu u ovom susretu, do koje ih je predvodio Suad Šehović sa 21 poenom.

Kod Cibone isti broj poena je ubacio Dario Šarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.