"Čudan je kriterij po kojem su se ekipe birale"

Enes Trnovčević za SportSport.ba

"Čudan je kriterij po kojem su se ekipe birale"

M. Šljivak

Menadžer Jusufa Nurkića, Enes Trnovčević, komentarisao je pismo našeg košarkaša upućeno Američkoj ambasadi u Bosni i Hercegovini, te izjavu generalnog sekretara Haruna Mahmutovića o istom.

Nurkić je razočaran trošenjem novca u Omladinskoj ligi BiH, dok je s druge strane Mahmutović istakao kako je to pismo još jedan napad na KSBiH.

Trnovčević tvrdi kako niko nikog ne optužuje, osim za jednu stvar, kriterij po kojem se biraju klubovi koji učestvuju u Omladinskoj ligi.

"Jusuf nije iznio nikakve optužbe. Samo je tražio da se preispita trošenje novca, jer je u početku rečeno da je Liga mladih besplatna. Kada su objavljivali sve, trebali su reći da se i plaća određeni dio od strane klubova. Ono što je rečeno da su službena lica i put financiraju iz dobijenih sredstava", rekao je Trnovčević, te je dodao kako je jedina optužba u svemu kriterij po kojem su se birali klubovi učesnici Lige.

"Jedina optužba je ta lista klubova. Nejasan je kriterij po kojem su pojedine ekipe ulazile u Ligu mladih, dok su pojedine koje su zasluženo bile tu, precrtane. Čestitam Regionalnom savezu Zenice koji se pokazao neko ko zna kako se radi odabir klubova, jer su na parketu odlučivali ko ide u Ligu, istakao je Trnovčević.

Menadžer Jusufa Nurkića za kraj dodao i da shvata da Savez treba novac...

"Shvatam dobro da KSBiH treba novac za finasiranje "golupčića". Neću reći o čemu se radi, a ko su ti "golupčići" znaju svi iz svijeta naše košarke", rekao je za SportSport.ba Trnovčević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije