Desetkovani protiv Estonije
Bh. juniori neće nastupiti kompletni

Počinje juniorsko EP B Divizije u Sarajevu

Desetkovani protiv Estonije

Juniorska košarkaška reprezentacija BiH (U 19) danas počinje svoj put na Evropskom prvenstvu B Divizije u Sarajevu.

Prvi protivnik u Grupi A biće selekcija Estonije (16.45 sati) koja je prije dvije godine igrala u elitnom razredu evropske košarke.

Naš stručni štab suočava se sa velikim problemima. Za Anđelića i Halilovića je prvenstvo već završeno, a još četvorica igrača imaju stomačnu gripu i teško je kazati da li će biti spremni za današnji duel.

»Imamo dosta problema i zaista je nezahvalno davati prognoze. Da smo kompletni, vjerojatno bi smo se borili za polufinale. Ovako, teško je procijeniti našu snagu, ali i snagu protivnika iz grupe o kojima imamo šture informacije. No, za razliku od nekih ranijih sezona u juniorskoj evropskoj košarci je napravljen veliki pomak. Selekcije se ozbiljno pripremaju za takmičenje i nema više autsajdera, timova koje možeš dobiti sa 30 i više poena razlike», kazao je selektor bh. juniora Ivan Velić.

Prije susreta BiH - Estonija u našoj grupi biće odigrana dva meča. Snage će odmjeriti Mađarska - Danska i Norveška - Bjelorusija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.