Trener Slobode pred sutrašnji susret

Gašić: Očekujem pun Mejdan sutra

E. Dindić

U prvom polufinalnom susretu prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše u Laktašima zaista sjajnu utakmicu odigrali su košarkaši Igokee i Slobode.U jednom zaista uzbudljivom susretu slavili su domaći košarkaši rezultatom 86:85. Sutra je na programu drugi susret ova dva rivala ovaj put u Mejdanu, što je i bio povod za današnju press konferenciju u klubu sa Kapije.

Trener domaće ekipe Velimir Gašić podijelio je sa prisutnim novinarima svoja razmišljanja pred sutrašnji susret. 

" U pojedinim fazama prve utakmice nismo igrali kako treba. U drugom dijelu utakmice odigrali smo jako dobrih 16- 17 minuta, i zaista ja bih volio da naš tim tako igra stalno. Sjajno drugo poluvrijeme, odnosno tih 16-17 minuta treba da nam bude obrazac kako mi trebamo da igramo odnosno , kako jedna polufinalna utakmica treba da izgleda, posebno protiv tako kvalitetnog protivnika kakva je ekipa Igokee. Prva utakmica je jako dobar nauk za nas, jedan jako dobra stvar, kako da se ponašamo kako treba da se borimo svih 40.minuta. Jedan igrač Igokee ima sezona više nego naš tim zajedno. Očekujem da svi akteri polufinalne serije budu na zavidnom nivou,  ne opterećeni bilo čime. Moram da dodam da sam jako nezadovoljan sa onim što smo imali priliku da vidimo u prvoj utakmici, što se tiče sudijskih odluka, pogotovo nakon toga sa raznim pisanjima naručenim tekstovima raznih medija. Ljudima se potura, ono što nije istina odnosno ono što ne odgovara istini. Piše se da nije Hrnčić imao šut za tri nego za dva, nije se taj majstor sjetio da napiše da je na Hrnčiću bio namjeran faul koji  nije dosuđen. Poslije toga koraci se ne sviraju, ali niko ne pise o tome. Ovo je zaista praznik košarke, i zaista ponavljam očekujem da svi budu na nivou. Poslije utakmice u Laktašima neko zajedničko mišljenje, i od ljudi iz Igokee i naših predstavnika da je to bila pobjeda košarke. Očekujem pun Mejdan sutra, protiv favoriziranog protivnika a mi ćemo da damo sve od sebe", zaključio je Gašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi