Poznati učesnici doigravanja, ali ne i parovi polufinala

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Poznati učesnici doigravanja, ali ne i parovi polufinala

D. Rakanović

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine ulazi u svoju završnicu, posljednje kolo je na rasporedu u srijedu. 

Igokea je osigurala prvo mjesto prije početka doigravanja i imaće prednost domaćeg terena do kraja doigravanja, dok su Bosna Royal Jelly, Zrinjski i Sloboda osigurale doigravanje. 

Sparsi su večerašnjim porazom u gradskom derbiju od Bosne Royal izgubili sve šanse za doigravanjem, a Kakanj, prošlogodišnji vicešampion države je ovogodišnju Ligu za prvaka će završiti na posljednjem mjestu. To je jedina ekipa koja do sada nije upisala pobjedu u ovogodišnjoj Ligi za prvaka.  

Nekoliko je nepoznanica pred posljednje kolo, a to je ko će završiti na drugoj, trećoj, i četvrtoj poziciji. 

U posljednjem kolu ligaškog dijela Bosna Royal u Skenderiji dočekuje Zrinjskog i pobjednik ove utakmice će završiti na drugoj poziciji. Sloboda u Laktašima gostuje kod favorizovane Igokee, dok će Kakanj dočekati Sparse. 

Bosna Royal pred posljednje kolo drži drugu poziciju sa omjerom od šest pobjeda i tri poraza, a na trećoj, odnosno četvrtoj poziciji su Zrinjski i Sloboda sa pet pobjeda i četiri poraza. 

Ukoliko Sloboda pobijedi Igokeu, a Zrinjski izgubi protiv Bosne Royal, Sloboda će završiti na trećoj poziciji, dok će Mostarci u polufinalu igrati protiv Igokee. 

Izglednija situacija je da aktuelni šampion Igokea porazi Slobodu i u tom slučaju će Sloboda završiti na četvrtoj poziciji, bez obzira na ishod utakmice u Sarajevu, pošto i Zrinjski i Bosna Royal imaju bolji međusobni skor protiv Slobode.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Postoji mogućnost i da Bosna izgubi protiv Zrinjskog, a Sloboda pobijedi Igokeu. Tada se stvara krug od tri ekipe koje će imati omjer šest pobjeda i četiri poraza i najgora ekipa u tom trouglu je Sloboda koja će ići na megdan Igokei. U tom slučaju Zrinjski će zbog bolje koš razlike završiti na drugoj poziciji, a Bosna Royal će biti treća.

Dakle, povratnici u društvo najboljih Bosna Royal nikako ne mogu završiti na četvrtoj poziciji i igrati protiv Igokee u polufinalu, dok im je za prednost domaćeg terena potrebna pobjeda u posljednjem kolu, zbog toga što ukoliko Mostarci i Sarajlije završe sa istim omjerom Zrinjski će imati prednost domaćeg terena, jer je ostvario pobjedu i u duelu ove ekipe u Mostaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi